Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Pieters-Woluwe

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,27 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Sint-Pieters-Woluwe heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je handige informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 20,27 dH in Sint-Pieters-Woluwe.
 • Dit kan leiden tot situaties als bittere thee en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Pieters-WoluweWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteSint-Pieters-Woluwe
Postcode1150
Gem. Gasverbruik M33.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4600 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Sint-Pieters-Woluwe

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Sint-Pieters-Woluwe werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Sint-Pieters-Woluwe wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Pieters-Woluwe?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Pieters-Woluwe. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sint-Pieters-Woluwe heeft een gemeten waterhardheid van 20,27. Dit staat voor Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lagere energierekening, zacht en smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Sint-Pieters-Woluwe

De waterhardheid van het water in Sint-Pieters-Woluwe is ongeveer 20,27 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-pieters-woluwe-1150

Vaak gekozen modellen

 • Amysoft E-100
 • Bayard Tenera 14
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Mooiwater Mini

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Pieters-Woluwe voer je de dH waarde terug van 20,27 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Pieters-Woluwe.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €850, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1625 en €1825 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Pieters-Woluwe.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog merken, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €55
Mechanische waterontharderCirca €780
Waterontharder (elektronisch)V.a €990
Zout€50 voor 100 kg
OnderhoudBegint bij €135 op jaarbasis
InstallatieVanaf €250
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sint-Pieters-Woluwe?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Pieters-Woluwe komt uit op ong. 20,27 dH. De referentiewaarde in de provincie Brussel is circa 17,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld via de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Pieters-Woluwe.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie