Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stokkum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Stokkum leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.50 dH in Stokkum.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals minder lekker water en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid StokkumWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7039
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Stokkum

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een toenemende groep huishoudens bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Montferland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Stokkum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Stokkum?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Stokkum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Stokkum heeft een geschatte waterhardheid van 5.50. Definitie: zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Stokkum

De waterhardheid van het drinkwater in Stokkum is 5.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-stokkum-7039

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA Perla 20
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Bayard Tenera 14

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Stokkum voer je de dH waarde terug van 5.50 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Stokkum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1550 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers zijn zo’n €790, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €2125 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Stokkum.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men zonder problemen en gratis monteurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1170
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €105 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Stokkum?
De hardheid van het water in Stokkum bedraagt 5.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. prettige douchebeurt, zacht en fris water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Stokkum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie