Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zeddam

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Zeddam maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.50 dH in Zeddam.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere aanslag op servies en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid ZeddamHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Zeddam

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening en strepen op de ramen? Een groeiend aantal huishoudens kiezen een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Montferland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zeddam wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zeddam?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zeddam. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zeddam ontvangt een waterhardheid van 5.50. Dat betekent zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zeddam

De waterhardheid van het drinkwater in Zeddam bedraagt circa 5.50 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zeddam-7038

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • BWT AQA Perla 10
 • Erie Slimline Eco8
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Puricom Stratos UFW15
 • Culligan Medallist 915

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zeddam reduceert je de dH waarde van 5.50 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zeddam.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €75 voor magnetische ontharders tot zo’n €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten bij €730, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1450 en €1775 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zeddam.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Mechanische waterontharderCirca €700
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1200
Reinigingszout€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €130 per jaar
PlaatsingskostenV.a €190
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Zeddam?
De hardheid in Zeddam is ongeveer 5.50 dH. De meting in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lager energieverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zeddam.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie