Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Didam

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Didam maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.50 dH in Didam.
 • Dit kan leiden tot problemen als strepen op je ruiten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €235 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid DidamWerkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode6941
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Didam

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en/of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Montferland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Didam was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Didam?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Didam. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Didam heeft een gemeten waterhardheid van 5.50. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Didam

De waterhardheid van het water in Didam bedraagt circa 5.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-didam-6941

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Waterboss 900
 • Delta Ontario duplex
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Didam minimaliseer je de dH waarde van 5.50 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Didam.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2000 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen zijn zo’n €790, zonder installeren. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €2225 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Didam.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis installateurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Mechanische waterontharderC.a. €700
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1140
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €155 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €175
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Didam?
De hardheid in Didam ligt rond de 5.50 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Didam.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie