Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijnbergen

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Wijnbergen zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 5.50 dH in Wijnbergen.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als kalkaanslag en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €315 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WijnbergenWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7048
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wijnbergen

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groot deel van de woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Montferland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wijnbergen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wijnbergen?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wijnbergen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wijnbergen heeft een geschatte waterhardheid van 5.50. Dat betekent zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. efficiëntere verwarming, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wijnbergen

De waterhardheid van het water in Wijnbergen ligt op ong. 5.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wijnbergen-7048

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Calex Calex 22L
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Culligan Medallist 915
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wijnbergen reduceert je de dH waarde van 5.50 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wijnbergen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €135 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers starten bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1625 en €2075 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wijnbergen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €950
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudC.a. €80 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €175
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Wijnbergen?
De waterhardheid in Wijnbergen is grofweg 5.50 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een minder droge huid, zacht en fris water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wijnbergen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie