Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lengel

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Lengel maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.50 dH in Lengel.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere kalk op de lak van de auto en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LengelZo werkt een waterontharderKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7044
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lengel

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, water met een lekkere smaak en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Montferland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lengel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lengel?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Lengel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lengel kent een waterhardheid van 5.50. Samengevat: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Lengel

De waterhardheid van het water in Lengel bedraagt ongeveer 5.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lengel-7044

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT Rondomat 50M
 • Bayard Tenera 28
 • BWT Rondomat 25M
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lengel verklein je de dH waarde van 5.50 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lengel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €55 voor magnetische ontharders tot zo’n €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €2025 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Lengel.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos specialisten, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Mechanische waterontharderV.a €810
Elektrische waterontharderBegint bij €900
Zout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenCirca €105 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Lengel?
De hardheid van het water in Lengel komt uit op ong. 5.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een minder droge huid, smaakvol water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lengel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie