Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Azewijn

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Azewijn resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier verzamel je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 5.50 dH in Azewijn.
 • Dit kan leiden tot problemen als bittere thee en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €235 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid AzewijnHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7045
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Azewijn

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep Hollanders en Belgen bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een glanzende vaat en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Montferland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Azewijn was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Azewijn?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Azewijn. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Azewijn kent een waterhardheid van 5.50. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Azewijn

De waterhardheid van het leidingwater in Azewijn is 5.50 dH. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-azewijn-7045

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • BWT Rondomat 100M
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Apic Zetes junior
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Delta Morava

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Azewijn minimaliseer je de dH waarde van 5.50 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Azewijn.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €120 voor magnetische ontharders tot wel €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €680 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1350 en €1725 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Azewijn.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1180
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenVanaf €85 op jaarbasis
PlaatsingCirca €260
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Azewijn?
De hardheid van het leidingwater in Azewijn is ongeveer 5.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Azewijn.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie