Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rozendaal

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 3.70 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Rozendaal maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 3.70 dH in Rozendaal.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld irritaties aan de huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere energierekening, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid RozendaalHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteRozendaal
Postcode6961
Gem. Gasverbruik M32390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh38900 kWh
Gem. Waterhardheid3.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Rozendaal

Wil jij ook af van een erg droge huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Rozendaal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Rozendaal wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Rozendaal?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Rozendaal. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Rozendaal heeft een waterhardheid van 3.70. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Rozendaal

De waterhardheid van het water in Rozendaal bedraagt ongeveer 3.70 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 3.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,54 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-rozendaal-6961

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • North Star 25ED
 • General electric GE-45HF
 • Erie Slimline Eco17
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Erie IQsoft Eco18

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rozendaal voer je de dH waarde terug van 3.70 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Rozendaal.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2025 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €760, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1525 en €2225 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Rozendaal.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen en zonder kosten specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €110
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Waterontharder (elektrisch)Circa €1170
Zout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €135 op jaarbasis
MontageRond de €275
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Rozendaal?
De hardheid van het water in Rozendaal ligt op 3.70 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Denk aan comfortabel douchen, smaakvoller water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rozendaal.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie