Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Loerbeek

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Loerbeek zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten bekijk je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.50 dH in Loerbeek.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als geïrriteerde huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid LoerbeekHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7036
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Loerbeek

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid en witte aanslag op het glaswerk? Een toenemende groep mensen nemen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en lagere stookkosten. In de gemeente Montferland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Loerbeek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Loerbeek?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Loerbeek. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Loerbeek heeft een gemeten waterhardheid van 5.50. Dit staat voor zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Loerbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Loerbeek is ongeveer 5.50 dH. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-loerbeek-7036

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWT AQA Perla 5
 • Waterluxe Duo 12
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • 038waterontharder Compact 14

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Loerbeek voer je de dH waarde terug van 5.50 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Loerbeek.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €790 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1100 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Loerbeek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen snel monteurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €680
Waterontharder (elektronisch)V.a €1010
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €130 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Loerbeek?
De hardheid in Loerbeek bedraagt 5.50 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. O.a. prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld via pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Loerbeek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie