Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s-Heerenberg

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in s-Heerenberg resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 5.50 dH in s-Heerenberg.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals water met een vreemde smaak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid s-HeerenbergHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7041
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen s-Heerenberg

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en veel schoonmaakproducten nodig? Veel Hollanders en Belgen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkerdere koffie en thee en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Montferland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in s-Heerenberg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in s-Heerenberg?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in s-Heerenberg. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • s-Heerenberg heeft een waterhardheid van 5.50. Concreet: zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in s-Heerenberg

De waterhardheid van het water in s-Heerenberg ligt op ong. 5.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-s-heerenberg-7041

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • BWT Rondomat 25M
 • Delta Simplex compact
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Watergenius Blue Line Max
 • Judo MultiSoft 2P

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in s-Heerenberg reduceert je de dH waarde van 5.50 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in s-Heerenberg.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €730 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1800 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in s-Heerenberg.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel monteurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Mechanische waterontharderV.a €740
Waterontharder (elektronisch)V.a €990
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €150 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €160
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in s-Heerenberg?
De hardheid van het water in s-Heerenberg komt uit op ong. 5.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Onder andere geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in s-Heerenberg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie