Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vethuizen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Vethuizen heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten bekijk je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 5.50 dH in Vethuizen.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als bittere thee en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €330 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VethuizenFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7046
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vethuizen

Ben jij ook klaar met huidirritaties of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Montferland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Vethuizen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Vethuizen?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vethuizen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Vethuizen zit met een waterhardheid van 5.50. Dit houdt in zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Vethuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Vethuizen is ongeveer 5.50 dH. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-vethuizen-7046

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Calex Calex 11
 • Electrolux 18L
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Detandt-Simon Primo 12

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Vethuizen reduceer je de dH waarde van 5.50 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vethuizen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €50 voor magnetische ontharders tot zo’n €1650 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €810, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1375 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Vethuizen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €90
Mechanische waterontharderVanaf €840
Elektrische waterontharderBegint bij €1020
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €100 op jaarbasis
InstallatieVanaf €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Vethuizen?
De hardheid in Vethuizen is doorgaans 5.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere een zachte huid, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vethuizen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie