Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Braamt

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of huidirritaties? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Braamt heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website vind je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 5.50 dH in Braamt.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere wit uitslaande wanden en tegels en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BraamtTechnische detailsInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7047
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Braamt

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en/of water met een vreemde smaak? Een toenemende groep Nederlanders bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Montferland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Braamt hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goedkoopste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Braamt?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Braamt. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Braamt kent een waterhardheid van 5.50. Dit staat voor zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Braamt

De waterhardheid van het water in Braamt ligt op ong. 5.50 Duitse graden. Dit betekent dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-braamt-7047

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Calex Calex 15L
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Amysoft C-200
 • Judo Quicksoft Duo

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Braamt reduceer je de dH waarde van 5.50 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een lage prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Braamt.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €70 voor magnetische ontharders tot ruim €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €720, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2125 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Braamt.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis modellen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €660
Elektronische waterontharderCirca €900
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €85 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Braamt?
De hardheid in Braamt is om en nabij de 5.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Braamt.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie