Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kilder

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kilder heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website vind je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 5.50 dH in Kilder.
 • Dit kan zorgen voor problemen als strepen op je ruiten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid KilderWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7035
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kilder

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming en onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters bestellen een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, fris kraanwater en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Montferland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kilder hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kilder?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kilder. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kilder kent een waterhardheid van 5.50. Definitie: zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kilder

De waterhardheid van het leidingwater in Kilder bedraagt ongeveer 5.50 Duitse graden. Dit betekent dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-kilder-7035

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • BWT Bestsoft 11
 • BWT AQA Perla Duo
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Apic Zetes

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kilder reduceer je de dH waarde van 5.50 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kilder.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €165 voor magnetische ontharders tot zo’n €1525 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €740, excl. installatie. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1975 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Kilder.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel installatiebedrijven, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Mechanische waterontharderVanaf €820
Elektrische waterontharderCirca €1080
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenCirca €135 per jaar
MontagekostenCirca €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Kilder?
De hardheid in Kilder bedraagt 5.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kilder.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie