Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Moerdijk

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.84 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Moerdijk resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier tref je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH in Moerdijk.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid MoerdijkTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4781
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Moerdijk

Ben jij ook klaar met een droge huid en te veel schoonmaken? Flink wat woningeigenaren kiezen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid na bad of douche en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Moerdijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Moerdijk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Moerdijk?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Moerdijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Moerdijk ontvangt een waterhardheid van 7.84. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Moerdijk

De waterhardheid van het drinkwater in Moerdijk bedraagt circa 7.84 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-moerdijk-4781

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Delta Onega duplex
 • Puricom Stratos HE25
 • AquaCombi AquaCell

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Moerdijk verklein je de dH waarde van 7.84 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Moerdijk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1350 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Moerdijk.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct specialisten, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Mechanische waterontharderRond de €680
Waterontharder (elektronisch)Rond de €970
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €90 (jaarbasis)
PlaatsingV.a €200
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Moerdijk?
De waterhardheid in Moerdijk komt uit op ong. 7.84 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen middels natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Moerdijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie