Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tholen

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Tholen heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Tholen.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €290 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid TholenHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4691
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Tholen

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten of onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Tholen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Tholen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Tholen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Tholen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Tholen kent een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lagere energierekening, minder last van een droge huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Tholen

De waterhardheid van het leidingwater in Tholen is ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-tholen-4691

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • General electric GXOF27KE
 • Culligan Global Cabinet
 • Bayard Tenera 18
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Tholen verklein je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Tholen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €740 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1600 en €2075 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Tholen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel specialisten, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Waterontharder (elektrisch)Circa €990
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenVanaf €160 per jaar
InstallatieRond de €270
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Tholen?
De hardheid van het leidingwater in Tholen ligt rond de 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland is doorgaans 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor gunstig energieverbruik en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Tholen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie