Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Standdaarbuiten

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Standdaarbuiten heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal check je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH in Standdaarbuiten.
 • Hierdoor ontstaan onder andere eczeem klachten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €340 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid StanddaarbuitenHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4758
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Standdaarbuiten

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming of te veel schoonmaken? Steeds meer huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Moerdijk zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Standdaarbuiten hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Standdaarbuiten?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Standdaarbuiten. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Standdaarbuiten heeft een gemeten waterhardheid van 7.84. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Standdaarbuiten

De waterhardheid van het leidingwater in Standdaarbuiten bedraagt ongeveer 7.84 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-standdaarbuiten-4758

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Kinetico 2050C
 • BWT Aquadial softlife bio 25

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Standdaarbuiten reduceert je de dH waarde van 7.84 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Standdaarbuiten.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €110 voor magnetische ontharders tot een slordige €2150 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €740, exclusief installatiekosten. Een goed systeem zit ergens tussen de €1625 en €1975 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Standdaarbuiten.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis installatiebedrijven, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Elektrische waterontharderC.a. €930
Zout€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €145 p/jaar
InstallatiekostenV.a €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Standdaarbuiten?
De hardheid van het kraanwater in Standdaarbuiten bedraagt 7.84 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Standdaarbuiten.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie