Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordhoek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.84 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Noordhoek resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier vind je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.84 dH in Noordhoek.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €345 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid NoordhoekWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4759
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Noordhoek

Heb jij genoeg van verstopte leidingen of aanslag op servies? Steeds meer Nederlanders plaatsen een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Moerdijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Noordhoek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Noordhoek?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Noordhoek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Noordhoek heeft een geschatte waterhardheid van 7.84. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Noordhoek

De waterhardheid van het leidingwater in Noordhoek is om en nabij de 7.84 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-noordhoek-4759

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watergenius Blue Line Max
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Delta Duplex duet
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • North Star 14ED

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Noordhoek voer je de dH waarde terug van 7.84 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Noordhoek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €105 voor magnetische ontharders tot wel €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €850 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1400 en €2200 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Noordhoek.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk en kosteloos installatiebedrijven, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Mechanische waterontharderRond de €860
Elektrische waterontharderBegint bij €1130
Onthardingszout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €90 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €240
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Noordhoek?
De hardheid van het leidingwater in Noordhoek is gemiddeld 7.84 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan comfortabel douchen, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Noordhoek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie