Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Willemstad

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Willemstad maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal verzamel je waardevolle info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.84 dH in Willemstad.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als glascorrosie en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €280 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid WillemstadFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4797
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Willemstad

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de Hollanders en Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Moerdijk opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Willemstad was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Willemstad?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Willemstad. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Willemstad kent een waterhardheid van 7.84. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Willemstad

De waterhardheid van het water in Willemstad is 7.84 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-willemstad-4797

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Euro Combi compact 20
 • Apic Heracles
 • Apic Zetes

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Willemstad verlaag je de dH waarde van 7.84 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Willemstad.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2100 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €690 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1350 en €1950 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de huidige kosten van een waterontharder in Willemstad.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten modellen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €860
Waterontharder (elektrisch)C.a. €980
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudscontractVanaf €160 op jaarbasis
InstallatieV.a €220
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Willemstad?
De hardheid van het water in Willemstad komt uit op ong. 7.84 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Willemstad.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie