Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zevenbergschen Hoek

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.84 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Zevenbergschen Hoek heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.84 dH in Zevenbergschen Hoek.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere irritaties aan de huid en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Zevenbergschen HoekWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4765
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Zevenbergschen Hoek

Wil jij ook af van verstopte leidingen of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Moerdijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zevenbergschen Hoek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterverzachter informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zevenbergschen Hoek?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zevenbergschen Hoek. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot lekkerdere koffie en thee en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zevenbergschen Hoek heeft een waterhardheid van 7.84. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zevenbergschen Hoek

De waterhardheid van het water in Zevenbergschen Hoek is om en nabij de 7.84 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zevenbergschen-hoek-4765

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterluxe Combi 25
 • SuperSoft SuperSoft
 • Euro Twin 14
 • SuperSoft SuperSoft
 • SuperSoft SuperSoft

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zevenbergschen Hoek voer je de dH waarde terug van 7.84 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zevenbergschen Hoek.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders starten bij €790, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1425 en €2050 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Zevenbergschen Hoek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos monteurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Mechanische waterontharderVanaf €720
Elektronische waterontharderC.a. €1050
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudVanaf €150 (jaarbasis)
InstallatieCirca €210
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Zevenbergschen Hoek?
De hardheid van het leidingwater in Zevenbergschen Hoek ligt rond de 7.84 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, zacht en fris water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zevenbergschen Hoek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie