Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zevenbergen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.84 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Zevenbergen heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je waardevolle info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH in Zevenbergen.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere een witte aanslag op het glaswerk en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid ZevenbergenWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4761
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Zevenbergen

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of aanslag op servies? Een groot deel van de mensen nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Moerdijk opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Zevenbergen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zevenbergen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zevenbergen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zevenbergen heeft een gemeten waterhardheid van 7.84. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zevenbergen

De waterhardheid van het drinkwater in Zevenbergen is 7.84 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zevenbergen-4761

Populaire merken en modellen

 • Waterluxe Combi 12
 • BWT AQA smart C
 • Calex Calex 11
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Euro Combi compact 25

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zevenbergen reduceer je de dH waarde van 7.84 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de tarieven, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zevenbergen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1700 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1500 en €2200 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Zevenbergen.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos merken, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €890
Elektrische waterontharderBegint bij €1050
Reinigingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractV.a €125 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Zevenbergen?
De waterhardheid in Zevenbergen bedraagt 7.84 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lagere stookkosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zevenbergen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie