Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Roosendaal

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Roosendaal maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je bruikbare info over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Roosendaal.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals glascorrosie en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid RoosendaalHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4705
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Roosendaal

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en glascorrosie? Steeds meer woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Roosendaal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Roosendaal hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Roosendaal?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Roosendaal. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Roosendaal zit met een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Roosendaal

De waterhardheid van het leidingwater in Roosendaal bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-roosendaal-4705

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Judo Quicksoft Duo

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Roosendaal reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Roosendaal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2025 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €830 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem zit ergens tussen de €1575 en €1850 incl. installatie. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Roosendaal.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Mechanische waterontharderC.a. €750
Elektrische waterontharderRond de €1120
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €160 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Roosendaal?
De hardheid van het leidingwater in Roosendaal is om en nabij de 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Roosendaal.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie