Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudemolen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.84 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Oudemolen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH in Oudemolen.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als eczeem klachten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid OudemolenHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4796
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oudemolen

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren plaatsen een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Moerdijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oudemolen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Goedkoopste ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oudemolen?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oudemolen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oudemolen heeft een geschatte waterhardheid van 7.84. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oudemolen

De waterhardheid van het water in Oudemolen ligt op ong. 7.84 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oudemolen-4796

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Ecowater ESM 42
 • Kinetico 2020C HE
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oudemolen reduceert je de dH waarde van 7.84 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oudemolen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €160 voor magnetische ontharders tot een slordige €2325 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders lopen op vanaf €760, zonder installeren. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €2075 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Oudemolen.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Mechanische waterontharderRond de €690
Elektrische waterontharderV.a €1160
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenC.a. €125 (jaarbasis)
InstallatieCirca €210
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oudemolen?
De hardheid van het kraanwater in Oudemolen is om en nabij de 7.84 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals verminderde eczeem klachten, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oudemolen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie