Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rucphen

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.84 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Rucphen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige info info over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.84 dH in Rucphen.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals droge haren na een douchebeurt en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €320 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid RucphenHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4715
Gem. Gasverbruik M31750 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Rucphen

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Rucphen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Rucphen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Rucphen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Rucphen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rucphen kent een waterhardheid van 7.84. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Rucphen

De waterhardheid van het leidingwater in Rucphen ligt op ong. 7.84 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rucphen-4715

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Kinetico Mini KB
 • North Star Okosoft 35
 • Boshuis Duolux plus 100

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rucphen minimaliseer je de dH waarde van 7.84 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Rucphen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €115 voor magnetische ontharders tot ruim €1875 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders starten vanaf €810, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1525 en €2175 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Rucphen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en gratis modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €840
Elektrische waterontharderRond de €1150
Regeneratiezout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €105 per jaar
PlaatsingBegint bij €210
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Rucphen?
De hardheid van het water in Rucphen is ongeveer 7.84 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rucphen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie