Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Klundert

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.84 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Klundert maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je uitgebreide info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.84 dH in Klundert.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals aanslag op servies en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid KlundertWerking eenvoudig uitgelegdKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4791
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Klundert

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep Hollanders en Belgen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, betere smaak van water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Moerdijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Klundert hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Klundert?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Klundert. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Klundert zit met een waterhardheid van 7.84. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Klundert

De waterhardheid van het water in Klundert is 7.84 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-klundert-4791

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterluxe Duo 12
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • SuperSoft SuperSoft
 • Amysoft E-200

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Klundert voer je de dH waarde terug van 7.84 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Klundert.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders starten vanaf €690, zonder installeren. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1600 en €1900 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Klundert.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en direct modellen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1060
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €105 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €210
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Klundert?
De hardheid van het kraanwater in Klundert is doorgaans 7.84 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. comfortabel douchen, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Klundert.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie