Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Halderberge

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.84 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Halderberge heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.84 dH in Halderberge.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als een irriterende huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €200 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid HalderbergeZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Halderberge

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en kalkstrepen op glas en lak? Meer en meer huizenbezitters installeren een goede waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Halderberge werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Halderberge hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Halderberge?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Halderberge. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Halderberge heeft een waterhardheid van 7.84. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • O.a. lagere energierekening, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Halderberge

De waterhardheid van het drinkwater in Halderberge is om en nabij de 7.84 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-halderberge-4731

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Erie Maxima Eco15
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Delta Duplex unit

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Halderberge reduceert je de dH waarde van 7.84 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Halderberge.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1400 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen zijn zo’n €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1325 en €1825 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Halderberge.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog modellen, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Elektrische waterontharderV.a €1080
Zout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €115 per beurt
PlaatsingskostenRond de €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Halderberge?
De hardheid van het water in Halderberge is circa 7.84 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Halderberge.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie