Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Langeweg

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.84 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Langeweg maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze website check je belangrijke info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.84 dH in Langeweg.
 • Hierdoor ontstaan problemen als bittere thee koffie en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €345 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LangewegWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4772
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Langeweg

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en/of strepen op je ruiten? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Moerdijk opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Langeweg hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Langeweg?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Langeweg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Langeweg heeft een geschatte waterhardheid van 7.84. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Langeweg

De waterhardheid van het leidingwater in Langeweg ligt op ong. 7.84 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-langeweg-4772

Populaire merken en modellen

 • Waterluxe Duo 7
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Delta Rusela
 • Waterluxe Combi 12
 • Erie IQsoft Eco26

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Langeweg reduceer je de dH waarde van 7.84 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Langeweg.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1650 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €740 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1325 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Langeweg.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct monteurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Elektrische waterontharderV.a €1010
Zouttabletten€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €130 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €220
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Langeweg?
De hardheid van het kraanwater in Langeweg is gemiddeld 7.84 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Langeweg.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie