Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Steenbergen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Steenbergen resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Steenbergen.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als apparaten die slecht werken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid SteenbergenWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4651
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Steenbergen

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Steenbergen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Steenbergen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Steenbergen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Steenbergen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Steenbergen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Steenbergen

De waterhardheid van het drinkwater in Steenbergen bedraagt circa 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-steenbergen-4651

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Atlantis AT210
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • North Star 9UD
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Steenbergen verklein je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Steenbergen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1500 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €830, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €2125 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Steenbergen.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis monteurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €85
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1110
Tabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €125 per beurt
MontagekostenVanaf €210
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Steenbergen?
De waterhardheid in Steenbergen bedraagt 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Steenbergen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie