Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heijningen

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Heijningen zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je praktische info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.84 dH in Heijningen.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid HeijningenHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4794
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Heijningen

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en glascorrosie? Steeds meer mensen plaatsen een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Moerdijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Heijningen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heijningen?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Heijningen. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Heijningen heeft een geschatte waterhardheid van 7.84. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Heijningen

De waterhardheid van het water in Heijningen is ongeveer 7.84 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heijningen-4794

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • North Star 14UD
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Fegon AquaStar 2000 SHE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heijningen reduceer je de dH waarde van 7.84 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heijningen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €60 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1525 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €720 (zonder installatiewerk). Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2200 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Heijningen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men makkelijk en vandaag nog vakmannen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Elektrische waterontharderBegint bij €970
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenRond de €155 op jaarbasis
InstallatieRond de €200
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Heijningen?
De hardheid in Heijningen is doorgaans 7.84 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Heijningen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie