Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Fijnaart

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Fijnaart zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.84 dH in Fijnaart.
 • Dit kan zorgen voor situaties als irritaties aan de huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €290 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid FijnaartZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4793
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Fijnaart

Heb je last van geïrriteerde huid en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen installeren een goede waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Moerdijk kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Fijnaart gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Fijnaart?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Fijnaart. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Fijnaart heeft een waterhardheid van 7.84. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, minder last van een droge huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Fijnaart

De waterhardheid van het drinkwater in Fijnaart bedraagt circa 7.84 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-fijnaart-4793

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Waterluxe Duo 25
 • North Star 40ED
 • Waterluxe Combi 25
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Culligan Medallist 915

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Fijnaart reduceert je de dH waarde van 7.84 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Fijnaart.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €140 voor magnetische ontharders tot meer dan €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders starten bij €850 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1825 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Fijnaart.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct installateurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Waterontharder (mechanisch)C.a. €650
Elektrische waterontharderCirca €1090
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractCirca €85 per beurt
PlaatsingskostenV.a €150
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Fijnaart?
De hardheid in Fijnaart ligt op 7.84 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, betere smaak van water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Fijnaart.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie