Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hedikhuizen

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.89 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Hedikhuizen heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.89 dH in Hedikhuizen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals droge haren na een douchebeurt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €345 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid HedikhuizenHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hedikhuizen

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en/of minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep Nederlanders nemen een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Heusden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Hedikhuizen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hedikhuizen?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hedikhuizen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Hedikhuizen heeft een gemeten waterhardheid van 6.89. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hedikhuizen

De waterhardheid van het water in Hedikhuizen is 6.89 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hedikhuizen-5256

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Apic Zetes junior
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • BWC Omega Jubileum 400

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hedikhuizen voer je de dH waarde terug van 6.89 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hedikhuizen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €150 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €740 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2000 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hedikhuizen.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog specialisten, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €140
Waterontharder (mechanisch)V.a €770
Elektrische waterontharderCirca €960
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €135 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €250
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hedikhuizen?
De waterhardheid in Hedikhuizen ligt op 6.89 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hedikhuizen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie