Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Elshout

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.89 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Elshout heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.89 dH in Elshout.
 • Dit is de oorsprong van situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid ElshoutFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5154
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Elshout

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkstrepen op glas en lak? Flink wat huizenbezitters installeren een elektrische waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Heusden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Elshout gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Elshout?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Elshout. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Elshout heeft een geschatte waterhardheid van 6.89. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Elshout

De waterhardheid van het water in Elshout is ongeveer 6.89 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-elshout-5154

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • AEG 22 L
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Waterluxe Duo 7
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Halutec SensorSoft

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Elshout reduceert je de dH waarde van 6.89 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Elshout.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2200 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €800 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1475 en €1875 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Elshout.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk en kosteloos merken, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €670
Elektronische waterontharderBegint bij €1180
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €95 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €250
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Elshout?
De hardheid van het kraanwater in Elshout ligt rond de 6.89 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Elshout.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie