Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudheusden

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.89 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Oudheusden zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina lees je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.89 dH in Oudheusden.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €310 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid OudheusdenTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oudheusden

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of bittere thee en koffie? Meer en meer Nederlanders bestellen een slimme waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Heusden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oudheusden hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oudheusden?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oudheusden. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oudheusden heeft een geschatte waterhardheid van 6.89. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oudheusden

De waterhardheid van het drinkwater in Oudheusden is ongeveer 6.89 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oudheusden-5256

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • AquaCombi AquaCell
 • Kinetico Essential 11
 • Apic Heracles
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star 20ED

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oudheusden verlaag je de dH waarde van 6.89 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oudheusden.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1900 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €660 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €1800 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oudheusden.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en zonder kosten monteurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €950
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €135 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €275
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Oudheusden?
De waterhardheid in Oudheusden is plus minus 6.89 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oudheusden.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie