Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Herpt

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.89 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Herpt heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.89 dH in Herpt.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HerptTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Herpt

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Heusden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Herpt heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Herpt?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Herpt. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Herpt heeft een waterhardheid van 6.89. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Herpt

De waterhardheid van het water in Herpt is 6.89 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-herpt-5256

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Apic Nessos
 • Delta Duplex duet
 • Delta Simplex compact
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Hydrotense Seduction 16

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Herpt verlaag je de dH waarde van 6.89 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Herpt.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €110 voor magnetische ontharders tot wel €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €1825 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Herpt.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en vandaag nog installateurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €90
Mechanische waterontharderV.a €830
Elektrische waterontharderCirca €1180
Reinigingszout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €110 per jaar
MontagekostenRond de €260
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Herpt?
De waterhardheid in Herpt is gemiddeld 6.89 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Herpt.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie