Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heesbeen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.89 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Heesbeen leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website check je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.89 dH in Heesbeen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als eczeem klachten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HeesbeenHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Heesbeen

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en strepen op je ruiten? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Heusden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Heesbeen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Beste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heesbeen?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Heesbeen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Heesbeen heeft een geschatte waterhardheid van 6.89. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Heesbeen

De waterhardheid van het water in Heesbeen is 6.89 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-heesbeen-5256

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Apic Heracles
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Bayard Ecosoft 10
 • Ecowater ESM 11

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heesbeen verklein je de dH waarde van 6.89 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Heesbeen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1500 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €820 (zonder installatiewerk). Een slim systeem zit ergens tussen de €1225 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Heesbeen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel merken, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €720
Waterontharder (elektronisch)C.a. €910
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €90 p/jaar
PlaatsingV.a €190
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Heesbeen?
De hardheid van het kraanwater in Heesbeen ligt rond de 6.89 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heesbeen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energierekening, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie