Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drunen

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.89 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Drunen heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website vind je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.89 dH in Drunen.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals bittere thee koffie en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid DrunenWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5152
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Drunen

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en kalk op de lak van de auto? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Heusden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Drunen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Drunen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Drunen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Drunen ontvangt een waterhardheid van 6.89. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Drunen

De waterhardheid van het drinkwater in Drunen is om en nabij de 6.89 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-drunen-5152

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • AEG 18 L
 • Delta Ontario duplex
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini+
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Drunen reduceert je de dH waarde van 6.89 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Drunen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders beginnen vanaf ongeveer €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €2025 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Drunen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel monteurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €85
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Elektronische waterontharderC.a. €990
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €105 per 12 maanden
MontageBegint bij €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Drunen?
De hardheid in Drunen ligt rond de 6.89 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Drunen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie