Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwkuijk

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.89 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Nieuwkuijk resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.89 dH in Nieuwkuijk.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €305 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid NieuwkuijkHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5253
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Nieuwkuijk

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en witte aanslag op het glaswerk? Flink wat mensen installeren een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, water met een lekkere smaak en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Heusden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuwkuijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwkuijk?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuwkuijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuwkuijk zit met een waterhardheid van 6.89. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nieuwkuijk

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuwkuijk is om en nabij de 6.89 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwkuijk-5253

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Apic Melite
 • Boshuis Duolux plus 100
 • North Star 40UD
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Hydrotense Seduction 8

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuwkuijk reduceert je de dH waarde van 6.89 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuwkuijk.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €80 voor magnetische ontharders tot ruim €2250 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen starten vanaf €760, zonder installeren. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2175 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Nieuwkuijk.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en kosteloos monteurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Mechanische waterontharderVanaf €710
Elektrische waterontharderBegint bij €1140
Zouttabletten€45 per 100 kg
OnderhoudskostenBegint bij €140 per jaar
MontagekostenBegint bij €190
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Nieuwkuijk?
De hardheid van het water in Nieuwkuijk is gemiddeld 6.89 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwkuijk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie