Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vlijmen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.89 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Vlijmen resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.89 dH in Vlijmen.
 • Dit kan leiden tot onder andere aanslag op servies en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VlijmenWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Vlijmen

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat Hollanders en Belgen bestellen een goede waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Heusden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Vlijmen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Vlijmen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vlijmen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Vlijmen ontvangt een waterhardheid van 6.89. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Vlijmen

De waterhardheid van het water in Vlijmen ligt op ong. 6.89 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-vlijmen-5251

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft E-300
 • Delta Arenal
 • Amysoft E-300
 • Kinetico 2020C HE
 • Fegon AquaStar 1400 SHE

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vlijmen minimaliseer je de dH waarde van 6.89 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vlijmen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €170 voor magnetische ontharders tot een slordige €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders starten bij €650 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1575 en €1800 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Vlijmen.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Mechanische waterontharderRond de €730
Elektronische waterontharderC.a. €910
Tabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudC.a. €115 per beurt
InstallatiekostenC.a. €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Vlijmen?
De waterhardheid in Vlijmen bedraagt 6.89 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lagere stookkosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vlijmen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie