Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Loon op Zand

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Loon op Zand zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je handige informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Loon op Zand.
 • Hierdoor ontstaan problemen als bittere thee en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €285 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Loon op ZandWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5175
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Loon op Zand

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Loon op Zand zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Loon op Zand wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Loon op Zand?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Loon op Zand. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Loon op Zand heeft een waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Loon op Zand

De waterhardheid van het water in Loon op Zand ligt op ong. 7.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-loon-op-zand-5175

Veel gekozen merken

 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Hattem BLU B65
 • Kinetico Kube 6
 • Boshuis Duolux plus 200

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Loon op Zand verlaag je de dH waarde van 7.50 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Loon op Zand.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1775 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €700, zonder installeren. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €2025 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Loon op Zand.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten specialisten, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €850
Elektrische waterontharderBegint bij €1160
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €140 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Loon op Zand?
De hardheid van het kraanwater in Loon op Zand ligt op 7.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor efficiëntere verwarming en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Loon op Zand.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie