Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gilze en Rijen

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Gilze en Rijen heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website lees je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH in Gilze en Rijen.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals bittere thee koffie en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Gilze en RijenWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
Gem. Gasverbruik M31380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Gilze en Rijen

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en minder lekker water uit de kraan? Veel Hollanders en Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Gilze en Rijen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Gilze en Rijen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gilze en Rijen?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Gilze en Rijen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gilze en Rijen kent een waterhardheid van 7.90. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Gilze en Rijen

De waterhardheid van het water in Gilze en Rijen is ongeveer 7.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-gilze-en-rijen-5121

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Delta Duplex compact
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gilze en Rijen verklein je de dH waarde van 7.90 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Gilze en Rijen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €760 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1200 en €1750 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Gilze en Rijen.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en zonder kosten modellen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Elektronische waterontharderRond de €1200
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €160 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Gilze en Rijen?
De hardheid van het water in Gilze en Rijen is grofweg 7.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gilze en Rijen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie