Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s-Hertogenbosch

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in s-Hertogenbosch leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier tref je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in s-Hertogenbosch.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid s-HertogenboschHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5222
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen s-Hertogenbosch

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente s-Hertogenbosch kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in s-Hertogenbosch hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in s-Hertogenbosch?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in s-Hertogenbosch. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • s-Hertogenbosch zit met een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in s-Hertogenbosch

De waterhardheid van het drinkwater in s-Hertogenbosch is ongeveer 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-s-hertogenbosch-5222

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Boshuis Twin
 • Delta Escalda
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Halutec SensorSoft

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in s-Hertogenbosch verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in s-Hertogenbosch.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2000 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1575 en €2000 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in s-Hertogenbosch.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en direct specialisten, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Elektronische waterontharderC.a. €960
Tabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in s-Hertogenbosch?
De hardheid van het leidingwater in s-Hertogenbosch is ongeveer 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijv. prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in s-Hertogenbosch.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie