Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Doeveren

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.89 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Doeveren resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.89 dH in Doeveren.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld geïrriteerde huid en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €235 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid DoeverenFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Doeveren

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en bittere smakende thee? Steeds meer Hollanders en Belgen plaatsen een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Heusden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Doeveren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Doeveren?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Doeveren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Doeveren zit met een waterhardheid van 6.89. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Doeveren

De waterhardheid van het water in Doeveren is ongeveer 6.89 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-doeveren-5256

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Apic Zetes
 • North Star 20ED
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Waterluxe Duo 12
 • Puricom Stratos HE25

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Doeveren verklein je de dH waarde van 6.89 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Doeveren.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen starten vanaf €850, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1575 en €1850 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Doeveren.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan men zonder gedoe supersnel specialisten, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €960
Zout€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €160 op jaarbasis
InstallatieRond de €180
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Doeveren?
De hardheid in Doeveren is ongeveer 6.89 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Doeveren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie