Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waalwijk

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.89 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Waalwijk leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.89 dH in Waalwijk.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals glascorrosie en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WaalwijkZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5143
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Waalwijk

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Waalwijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Waalwijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Waalwijk?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Waalwijk. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Waalwijk ontvangt een waterhardheid van 6.89. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Waalwijk

De waterhardheid van het water in Waalwijk bedraagt circa 6.89 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-waalwijk-5143

Veel gekozen merken

 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Erie IQsoft Eco26
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • AEG 22 L
 • Atlantis Krausen C100-E

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waalwijk reduceer je de dH waarde van 6.89 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Waalwijk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €155 voor magnetische ontharders tot ruim €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €780 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1575 en €1700 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Waalwijk.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten modellen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Elektrische waterontharderC.a. €1070
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €140 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €190
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Waalwijk?
De hardheid van het kraanwater in Waalwijk is grofweg 6.89 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waalwijk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie