Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Baarle-Nassau

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, vies water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Baarle-Nassau zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal lees je praktische info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 10.10 dH in Baarle-Nassau.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als kalkaanslag en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Baarle-NassauWerkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5110
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid10.10 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Baarle-Nassau

Heb je last van een droge huid en kalkstrepen op ramen? Meer en meer woningeigenaren nemen een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Baarle-Nassau zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Baarle-Nassau wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Baarle-Nassau?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Baarle-Nassau. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Baarle-Nassau kent een waterhardheid van 10.10. Concreet: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Baarle-Nassau

De waterhardheid van het leidingwater in Baarle-Nassau bedraagt circa 10.10 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,76 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-baarle-nassau-5110

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Euro Twin 25
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • North Star 25ED
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Aquarex IMP Pro 14

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Baarle-Nassau voer je de dH waarde terug van 10.10 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Baarle-Nassau.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €95 voor magnetische ontharders tot meer dan €2300 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1450 en €1775 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Baarle-Nassau.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Elektronische waterontharderCirca €1150
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €155 per beurt
MontageV.a €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Baarle-Nassau?
De waterhardheid in Baarle-Nassau schatten we op 10.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Baarle-Nassau.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie