Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haarsteeg

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.89 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Haarsteeg leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.89 dH in Haarsteeg.
 • Hierdoor ontstaan problemen als droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HaarsteegTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere stookkosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Haarsteeg

Zit jij thuis ook met een droge huid of water met een vreemde smaak? Steeds meer Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en smaakvol water en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Heusden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Haarsteeg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Haarsteeg?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Haarsteeg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt apparatuur die langer meegaat en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Haarsteeg ontvangt een waterhardheid van 6.89. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere stookkosten, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Haarsteeg

De waterhardheid van het drinkwater in Haarsteeg ligt op ong. 6.89 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-haarsteeg-5256

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Apic Heracles junior
 • Amysoft E-200
 • General electric GXOF27KE
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Haarsteeg verlaag je de dH waarde van 6.89 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Haarsteeg.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1475 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1600 en €1800 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Haarsteeg.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en vandaag nog experts, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €150
Mechanische waterontharderCirca €830
Waterontharder (elektronisch)V.a €1050
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudscontractV.a €95 (jaarbasis)
MontageVanaf €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Haarsteeg?
De waterhardheid in Haarsteeg is om en nabij de 6.89 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Haarsteeg.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie