Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Driezum

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Driezum leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.30 dH in Driezum.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid DriezumTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9114
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25600 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Driezum

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Dantumadiel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Driezum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Driezum?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Driezum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Driezum ontvangt een waterhardheid van 9.30. Concreet: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Driezum

De waterhardheid van het drinkwater in Driezum bedraagt circa 9.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-driezum-9114

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Delta Mosela
 • Euro Twin 14
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Waterboss 700 CWB700n

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Driezum voer je de dH waarde terug van 9.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Driezum.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €75 voor een magnetische ontharder tot ruim €1725 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1150 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Driezum.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en direct monteurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Elektronische waterontharderV.a €1190
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €95 op jaarbasis
InstallatieBegint bij €180
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Driezum?
De hardheid in Driezum is plus minus 9.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere prettige douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Driezum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie