Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rinsumageast

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Rinsumageast zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal bekijk je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.30 dH in Rinsumageast.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld huidirritaties en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid RinsumageastHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9105
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25600 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rinsumageast

Heb je last van een onnodig hoge energierekening en strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal huishoudens lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Dantumadiel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Rinsumageast was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rinsumageast?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Rinsumageast. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Rinsumageast heeft een gemeten waterhardheid van 9.30. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Rinsumageast

De waterhardheid van het water in Rinsumageast bedraagt ongeveer 9.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rinsumageast-9105

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Duolux plus 400
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • BWT AQA Perla 20
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Electrolux 18L

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rinsumageast voer je de dH waarde terug van 9.30 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rinsumageast.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €150 voor magnetische ontharders tot zo’n €1425 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders beginnen bij €840 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1150 en €2150 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Rinsumageast.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig snel modellen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €125
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Waterontharder (elektronisch)Circa €990
Zout€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €150 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Rinsumageast?
De hardheid van het leidingwater in Rinsumageast is gemiddeld 9.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rinsumageast.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energierekening, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie