Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sibrandahûs

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Sibrandahûs leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier tref je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 9.30 dH in Sibrandahûs.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als eczeem klachten en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid SibrandahûsHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9106
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25600 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sibrandahûs

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten of extra zeep en shampoo nodig? Steeds meer Nederlanders installeren een elektrische waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Dantumadiel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Sibrandahûs heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sibrandahûs?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Sibrandahûs. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot zacht en smaakvol water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sibrandahûs zit met een waterhardheid van 9.30. Samengevat: hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sibrandahûs

De waterhardheid van het leidingwater in Sibrandahûs is 9.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sibrandahus-9106

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star Okosoft 35
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sibrandahûs minimaliseer je de dH waarde van 9.30 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sibrandahûs.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1600 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2225 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Sibrandahûs.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel modellen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Mechanische waterontharderC.a. €860
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1020
Tabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 per jaar
InstallatieC.a. €180
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Sibrandahûs?
De hardheid van het leidingwater in Sibrandahûs is om en nabij de 9.30 dH. De waarde in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sibrandahûs.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie