Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Broeksterwâld

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Broeksterwâld heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl tref je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 9.30 dH in Broeksterwâld.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid BroeksterwâldHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9108
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25600 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Broeksterwâld

Heb jij genoeg van verstopte leidingen of kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, betere smaak van water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Dantumadiel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Broeksterwâld gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Broeksterwâld?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Broeksterwâld. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Broeksterwâld heeft een waterhardheid van 9.30. Dat betekent hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere stookkosten, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Broeksterwâld

De waterhardheid van het drinkwater in Broeksterwâld ligt op ong. 9.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-broeksterwald-9108

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Erie Maxima Eco32
 • Delta Mosela
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Broeksterwâld reduceer je de dH waarde van 9.30 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Broeksterwâld.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €770 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1175 en €2225 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Broeksterwâld.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en direct merken, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Elektrische waterontharderCirca €1150
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €105 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €250
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Broeksterwâld?
De waterhardheid in Broeksterwâld is plus minus 9.30 dH. De waarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Broeksterwâld.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager energieverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie