Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Readtsjerk

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Readtsjerk leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 9.30 dH in Readtsjerk.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid ReadtsjerkWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9067
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25600 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Readtsjerk

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid of strepen op je ruiten? Veel mensen nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Dantumadiel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Readtsjerk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Readtsjerk?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Readtsjerk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Readtsjerk zit met een waterhardheid van 9.30. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Readtsjerk

De waterhardheid van het leidingwater in Readtsjerk is ongeveer 9.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-readtsjerk-9067

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Atag Descale 10
 • Kinetico Essential 17
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Euro Twin 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Readtsjerk verklein je de dH waarde van 9.30 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Readtsjerk.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1850 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders starten vanaf €850, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1150 en €2225 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Readtsjerk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €60
Mechanische waterontharderV.a €780
Elektronische waterontharderCirca €960
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudVanaf €140 per 12 maanden
PlaatsingV.a €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Readtsjerk?
De waterhardheid in Readtsjerk ligt rond de 9.30 dH. De waarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Readtsjerk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie