Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Westereen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in De Westereen resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina vind je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.30 dH in De Westereen.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals huidirritaties en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid De WestereenTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25600 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen De Westereen

Heb je in huis last van irritaties aan de huid en/of te veel schoonmaken? Een toenemende groep huishoudens installeren een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Dantumadiel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in De Westereen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in De Westereen?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Westereen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • De Westereen heeft een gemeten waterhardheid van 9.30. Samengevat: hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in De Westereen

De waterhardheid van het drinkwater in De Westereen ligt op ong. 9.30 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-de-westereen-9271

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Erie IQsoft Eco12
 • Lubron Proline Classic
 • Euro Twin 10
 • Electrolux 18L
 • Ecowater ESM 42

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Westereen voer je de dH waarde terug van 9.30 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in De Westereen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €710, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1300 en €2075 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in De Westereen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis modellen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1060
Reinigingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractRond de €90 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €170
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in De Westereen?
De hardheid van het leidingwater in De Westereen is grofweg 9.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk aan comfortabel douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Westereen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie